Да си копирайтър не е лесно, но пък е забавно!

0 коментара



И преди съм писала за това какво е да си копирайтър и как разбирам писането на текст.
Опитвам се да не давам категорични мнения и съвети, защото не смятам, че аз съм точно човека, който е супер вещ в професията. Опитвам се просто да помогна, ако някой има желание да бъде точно копирайтър, но се страхува да опита.

Писането на текстове за уеб е наистина специфично нещо и за да можете да напишете един добър текст ще трябва доста да се потрудите, но не е никак страшно, повярвайте.
 Седнете и четете! Четете много и различни неща, учете се от колегите, които вече са се утвърдили, а после си създайте ваши правила и стил.

Всеки е различен и пише по различен начин, затова си създайте ваш, собствен стил, който да ви отличава от останалите. Дали ще пишете простичко, забавно и разбираемо, или от вътре ви идва да пишете изпълнени с подробности и сложни термини текстове, зависи от вас. Пишете както ви идва отвътре, стига това, което пишете да се харесва на потребителя, няма никакъв проблем.

Вслушвайте се в хората, и не пишете за машините. Опитайте се написаните от вас текстове да бъдат свежи, уникални и най - вече да дават необходимата информация на читателите ви.

Влюбвайте се във всеки продукт, стока или услуга, за която пишете и се опитайте да покажете на читателите най - добрите й качества, без да преувеличавате.
Бъдете честни, откровени и забавни. На моменти щураци, диви и витаещи в облаците и никога не се отказвайте!

Винаги ще има някой, който ще пише по - добре от вас. Винаги ще има някой, на който вашите текстове няма да допаднат.
Но и винаги ще има хора, които ще оценят това, което правите и които ще ви дадат стимул да не спирате да се развивате.

Да си копирайтър не е лесно, но пък е забавно!



Публикуване на коментар