Диетолози съветват: Не яжте кренвирши и изхвърлете маргарина от менюто си

0 коментара



Известни български диетолози в началото на годината изготвиха списък на най – опасни и вредни храни, които се продават по нашите магазини.

Оказва се, че списъкът е изключително дълъг, но ето най - опасните храни, от които е добре да се откажете възможно най - скоро.

1. Маргарин

Според диетолозите, маргаринът е сред най - вредните и опасни за здравето ни храни, тъй като съдържа т. нар. трансмастни киселини. Транмазнините са вид ненаситени мазнини, които причиняват запушване на кръвоносните съдове.

2. Кренвирши

НЯМА КРЕНВИРШИ ОТ МЕСО. Какво точно се слага в тях по - добре да не знаем и да не ги консумираме.

3. Пастет

Ако си приготвяте домашен пастет, добре, но този, който си купувате от магазина се приготвя от кости, мускули, сланина, животински жили и всякакви други остатъци. Всичко това е добре смляно и оцветено и си е жива отрова за организма.

4. Газирани, безалкохолни напитки

Газираните напитки не само, че не утоляват жаждата, ами от тях ожаднявате още повече. Съдържат подсладители, оцветители изобщо всичко вредно, за което се сетите.

5. Кетчуп

Това си е пълна химия. В кетчупа, който купувате има всичко друго, но не и доматено пюре. Вместо домати, най - често в кетчупа се слага оцветител - кармин, който е много опасен за здравето

6. Пушени меса, риба

В пушените меса и рибата се съдържат нитрати, които попаднали в организма ни се превръщат в опасни канцерогени - нитрозамини.

7. ВСИЧКИ ХРАНИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ

Мононатриевият глутамат се използва, за да подобри вкуса на храната. Обикновено се слага в бульоните, колбасите, каймата и други и е изключително опасен, тъй като блокира предаването на нервните импулси. Прекалената употреба на храни, които съдържат мононатриев глутамат могат да причинят сериозни здравословни проблеми.



Публикуване на коментар