Удобно работно място с добро заплащане или смяна на работата, в търсене на развитие?

0 коментара



В дни на икономическа криза, дали е оправдано да напуснете високо платена работа, за да търсите развитие другаде?
Предполагам, че по - голямата част от хората, които имат добре платена работа ще кажат, че това си е чиста лудост или както се казва ”Да изпуснеш питомното, за да гониш дивото”.

Ако и вие мислите така ще сте прави, но само ако не държите на кариерното си развитие, а търсите сигурност, нормиран работен ден, ако ви е удобна рутината, с която сте свикнали и ако разбира сте доволни от добрите пари, които получавате към момента от фирмата, в която работите.

Какво обаче ще стане, ако в един хубав ден, работодателя ви реши, че трябва да намали персонала си и вие трябва да излезете на борсата?
Дали няма да сте изостанали в сравнение с хората, работещи във вашия бранш, които са търсили различни пътища и начини, за да се развиват през годините?

Решението да се разделите с удобната и позната до болка работа е доста трудно наистина, но ако искате да израствате, да се усъвършенствате в това, което правите и ако търсите работа, която упражнявате с желание, то специалистите по кариерно развитие съветват да сменяте работното си място поне на всеки две години.

Ако работите с години на едно и също място, ако не израствате в кариерата, то вие губите способността си да се адаптирате към новите неща, които се появяват във вашата област, но вие сте ги подминавали, тъй като сте били на уютното си, до болка познато работно място, където нищо ново и интересно не се случва.

Отдавна сред експертите по кариерно развитие не важи старото правило, че колкото по - дълго сте работили на едно и също работно място, толкова по - надежден служител сте.
Днес правилата са други и тъкмо факта, че сте сменяли работата си на няколко години може да ви бъде от полза, тъй като това означава, че сте човек, който обича предизвикателствата и има да се развива.

Разбира се, това не означава да скачате от работа на работа, а да търсите фирми, които работят във вашия бранш и в които можете да се развивате в областта, в която имате желание.



Публикуване на коментар